Kuinka hallinnoin tilauksia

Tässä artikkelissa kerrotaan miten hallinnoit tilauksia, jotka verkkokaupassasi tehdään. Kun asiakas tilaa tuotteita verkkokaupastasi, sinä vastaanotat tästä ilmoituksen. Sen jälkeen odotat että maksu saapuu perille. Kun vastaanotat maksun, voit merkitä tilauksen maksetuksi ja lähettää tilauksen. Sitten voit merkitä tilauksen täytetyksi. Katsotaan nyt prosessin eri vaiheita.

1. Heti asiakas vahvistaa tilauksen, vastaanotat sähköpostiisi ilmoituksen jossa kerrotaan että verkkokaupassa on tehty tilaus. Sähköposti tulee osoitteesta no-reply@webnode.com.

VINKKI: Varmista että luot sähköpostisi asetuksissa yhteystiedon osoitteelle no-reply@webnode.com niin että voit olla varma etteivät nämä sähköpostiviestit automaattisesti joudu roskapostikansioon.

Ilmoitus tilauksesta näyttää esimerkiksi tältä.

Tilausilmoitus

2. Hallinnoidaksesi tätä tilausta, voit klikata linkkiä joka löytyy ilmoituksen lopusta.

Hallitse tilausta

Pääset tilausten hallintaan myös Minun projektini -sivun kautta klikkaamalla verkkokauppaasi. Kauppasi asetussivu tulee esiin, jonka jälkeen voit klikata Tilaukset.

Tilaus

3. Muokataksesi tilausta, klikkaa sitä listassa.

Muokkaa tilausta

4. Tilauksen tiedot aukeavat ja voit hallinnoida sitä.

Muuta tilausta

5. Kun asiakkaan suorittama maksu saapuu perille, voit merkitä tilauksen maksetuksi klikkaamalla Aseta maksetuksi.

Aseta maksetuksi

Kun muutat maksun tilan, voit nähdä vastaanotetun summan ja päivämäärän milloin tila muutettiin. Jos tarve vaatii, voit myös merkitä tilauksen uudelleen maksamattomaksi.

Maksettu

Maksun tila on muutettava manuaalisesti. Ainoa poikkeus tähän ovat maksut, jotka vastaanotetaan PayPalin kautta.

Jos asiakkaallasi on joitain erityisohjeita tilauksessaan, voit lisätä ne Muistiinpanot-kenttään. Ethän unohda Tallentaa.

Tallenna muistiinpano

6. Kun vastaanotat maksun, voit lähettää tilatut tuotteet asiakkaalle. Kun paketti on lähetetty, voit merkitä tilauksen täytetyksi klikkaamalla Viimeistele tilaus.

Viimeistele tilaus

7. Prosessin seuraavassa vaiheessa voit asettaa paketille seurannan.

Aktivoidaksesi paketin seurannan, sinun täytyy ensin asettaa toimitustavat ja syöttää paketin numeron sisältävä URL jonka saat lähetyspalvelulta. Voit katsoa lisätietoja artikkelista Kuinka asetan paketin seurannan. Seurannan lisääminen on samanlainen prosessi kaikkien lähetyspalveluiden taholla.

Samassa ikkunassa voit myös ruksata laatikon lähettääksesi asiakkaalle ilmoituksen siitä, että tilaus on lähetetty.

Viimeistele tilaus

8. Tilaus on maksettu, lähetetty ja merkattu viimeistellyksi. Voit nyt arkistoida sen klikkaamalla Arkistoi tilaus. Tilaus siirretään arkistoon eikä sitä enää näytetä avoimissa tilauksissa. Voit myös poistaa tilauksia klikkaamalla Poista tilaus. Tilauksien arkistointi on tarkoitettu viimeisteltyjä tilauksia varten, kun taas tilausten poistaminen on tarkoitettu peruutettuja tilauksia ja tämän kaltaisia tilanteita varten.

Poista tilaus

Voit tulostaa tilauksen klikkaamalla Tulosta tilaus.

Tulosta tilaus

Tilausvalikossa voit suodattaa tai filtteröidä tilauksia sen mukaan ovatko ne Avoimia vai Arkistoituja. Suodattaaksesi näkymää, klikkaa nuolta joka sijaitsee Näytä tekstin oikealla puolella ja valitse mitä tahdot nähdä.

Suodata tilauksia

Tässä vaiheessa haluat ehkä asettaa toimitus- ja maksutavat, tai sinua saattaa kiinnostaa nähdä miltä verkkokauppasi näyttää asiakkaillesi.