Kuinka tyhjennän välimuistin ja evästeet

Verkkoselaimet tallentavat tietoja (kuvia jne.) sivuista, joissa vierailet, jotta niiden ei tarvitse tulevaisuudessa ladata tietoja uudestaan ja lataus onnistuisi nopeammin. Tallennetut tiedostot kuitenkin estävät jossain tapauksissa päivityksiä näkymästä sivustolla, mikä voi aiheuttaa sivujen elementtien toimimattomuuden. Siinä tapauksessa selaimen välimuisti ja siihen liittyvät evästeet on poistettava. Löydät tästä artikkelista tietoja siitä, miten tämä tehdään joissakin suosituissa selaimissa.

Tämä artikkeli käsittelee selainten uusimmat versiot. Rajapinnan pitäisi näyttää samanlaiselta, mutta yleisesti suosittelemme päivittämään selaimet säännöllisesti.

VINKKI: Sen jälkeen kun tyhjennät välimuistin sinut kirjataan automaattisesti ulos useimmilta sivuilta, mutta sinun tulee vain kirjautua sisään uudestaan.

Google Chrome

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pystypistettä ja valitse sitten Asetukset.

Google Chrome asetukset

2. Asetukset-osiossa skrollaa alas kohtaan Tietosuoja ja turvallisuus ja klikkaa Poista selaustiedot.

Google Chrome - Tietosuoja ja turvallisuus

3. Ruksaa Evästeet ja muut sivuston tiedot ja valitse Aikaväli (suosittelemme Kaikki-vaihtoehdon). Vahvista muutokset klikkaamalla Poista tiedot -painiketta.

Google Chrome - Poista selaustiedot

Mozilla Firefox

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea vaakapalkkia ja valitse sitten Asetukset.

Mozilla Firefox asetukset

2. Klikkaa Tietosuoja ja turvallisuus vasemmalta valikosta, skrollaa alas kohtaan Evästeet ja sivustotiedot ja klikkaa Tyhjennä tiedot...

Mozilla Firefox - Tietosuoja ja turvallisuus

3. Valitse molemmat vaihtoehdot, Evästeet ja sivustotiedot sekä Välimuistissa oleva verkkosisältö, ja klikkaa sitten Tyhjennä.

Mozilla Firefox - Tyhjennä tiedot

4. Vahvista evästeiden ja sivustotietojen tyhjentämistä.

Mozilla Firefox - Tyhjennä kaikki evästeet ja sivustotiedot

Microsoft Edge

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pystypistettä ja valitse sitten Asetukset.

Microsoft Edge asetukset

2. Klikkaa vasemmalta valikosta Tietosuoja ja suojaus, skrollaa alas kohtaan Tyhjennä selaustiedot ja klikkaa Valitse tyhjennettävät kohteet.Microsoft Edge - Tietosuoja ja suojaus

3. Ruksaa Evästeet ja tallennetut sivustotiedot, valitse Aikaväli (suosittelemme Kaikki-vaihtoehdon) ja vahvista muutokset klikkaamalla Tyhjennä-painiketta.

Microsoft Edge - Tyhjennä selaustiedot

Opera

1. Valitse vasemmalla olevasta valikosta ratas-ikoni.

Opera asetukset

2. Skrollaa alas kohtaan Tietosuoja ja turvallisuus ja klikkaa Tyhjennä selaustiedot.

Opera - Tietosuoja ja turvallisuus

3. Ruksaa Evästeet ja sivuston muut tiedot sekä Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot, valitse Aikaväli (suosittelemme Kaikki-vaihtoehdon) ja vahvista muutokset klikkaamalla Poista tiedot -painiketta.

Opera - Tyhjennä selaustiedot